5. Kadetsko prvenstvo Valpovštine u šahu


26.06.2018.

U organizaciji šahovskih klubova Belišće, Hrvatska čitaonica i Mladost Bizovac održano je 5. kadetsko prvenstvo Valpovštine u šahu. Riječ je o natjecanju djevojčica i dječaka rođenih 2003. godine i kasnije. Prvenstvo je igrano od 22. do 24.06.2018.g. u Belišću i Bizovcu, tempom igre od 30 minuta fiksnog vremena po igraču(igračici) uz dodatak od 30 sekundi za svaki potez. Igralo se 6 kola švicarskim sustavom, a ukupno je nastupilo 23 šahistice i šahista.
Poslije uzbudljivih borbi 1. mjesto osvojio je Leo Basrak (Belišće) sa 6 bodova, ispred Mateja Filića (Mladost Bizovac) s 5 te Svena Peraka (Hrvatska čitaonica) s 4,5 boda. Dalje su se plasirali: Petar Martinović (Hrvatska čitaonica), Larisa Žužić (Mladost), Niko Razumović (Hrvatska čitaonica), Antonio Birtić (Mladost) s 4 boda; Luka Petrlić (Hrvatska čitaonica), Viktor Perak (Hrvatska čitaonica), Anja Bajić (Hrvatsla čitaonica) s 3 boda itd.
Organizatori su peharom, knjigama i medaljama nagradiil trojicu prvoplasiranih na turniru (L. Basrak, M.Filić, S.Perak), najuspješniju kadetkinju (Larisu Žužić) te posebno najuspješnije u konkurenciji do 11 godina starosti (L. Basrak, M.Filić, S.Perak) te 15 godina starosti (P.Martinović, L.Žužić, A.Birtić).
Bilo je to jedno lijepo i ugodno šahovsko druženje, a posebno zanimljiv bio je nastup mladih novog kluba BŠK Mladost iz Bizovca, koji je nastao iz odličnog višegodišnjeg rada šahovske skupine u bizovačkoj osnovnoj školi Bratoljuba Klaića.
Turnir je vodio i sudio međunarodni šahovski sudac Zdravko Birovljević.

Tekst i foto: Zdravko Birovljević

PODIJELI!