Počeli javni radovi na području grada Valpova


05.07.2018.

Početkom ovog mjeseca u sklopu nacionalnog programa poticajnog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba, Gradu Valpovu odobren je projekt javnih radova za nezaposlene osobe i to za ukupno 37 osoba, od čega 8 osoba romske nacionalne manjine. Projekt javnih radova trajat će u razdoblju od 01. srpnja do 31. prosinca 2018. godine, odnosno u razdoblju od šest mjeseci.

U navedenom razdoblju pod svakodnevnim nadzorom djelatnika Grada Valpova zaposlenici će obavljati radove na održavanju javnih površina, obnovi zapuštenih prostorija, kao i revitalizaciji krupnog inventara u dvorcu Normann Prandau, zatim uređenju drvene ograde oko kompleksa dvorca te uređenju središta grada.

Jedan dio zaposlenih djelatnika vodit će brigu o krčenju niskih korova, samoniklih stabala, žbunja i podrasta u Valpovačkom perivoju, zatim uklanjanju osušenih grana, obnovi parkovnih staza, te čišćenju i uređenju park šume i zelenih površina.

Uz očuvanje i uređenje zaštićenih spomenika kulturne baštine na području grada Valpova, zaposleni djelatnici radit će na sortiranju knjižnog fonda Gradske knjižnice i čitaonice u Valpovu, pomagati u pripremi kulturnih manifestacija, raditi na uređenju romskog naselja te obavljati i druge poslove sukladno odobrenom projektu.

PODIJELI!