7. Smotra amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva "Veseli ritam pokreta"

24.03.2021.

Mažoretkinje grada Valpova, u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci, a pod pokroviteljstvom Grada Valpova, Turističke zajednice Grada Valpova, Mjesnog odbora Valpovo te Osječko-baranjske županije, već sedmu godinu zaredom organiziraju Smotru amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva "Veseli ritam pokreta" povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa.
Zbog pandemije bolesti COVID-19 smotra je protekle godine organizirana u virtualnom obliku na internetskoj stranici https://veseliritampokreta.weebly.com/, a Organizacijski odbor odlučio je da se ona i ove godine održi na isti način zbog sigurnosti sudionika i još uvijek nepovoljne epidemiološke situacije.
Mažoretkinje grada Valpova "Veseli ritam pokreta" pokrenule su s ciljem isticanja plesa kao umjetničkog izričaja i razvoja motoričkih funkcija te kondicije, kreativnosti i sklada pokreta. Prva plesna smotra „Veseli ritam pokreta“ održana je 29. travnja 2015. godine u organizaciji udruge Mažoretkinja grada Valpova. Na pozornici središnjeg valpovačkog trga svoje je plesno umijeće tada pokazalo oko 160 plesača različitog uzrasta s ukupno 17 različitih koreografija. Od 2016. godine smotra je obogaćena likovnom izložbom na temu pokret, ples. Povodom održavanja 3. plesne smotre u Valpovu 2017. godine, Osnovna škola Ladimirevci i Mažoretkinje grada Valpova pokrenuli su i prvi likovni natječaj „Veseli ritam pokreta“ za sve učenike osnovnih škola Osječko-baranjske županije. Smotra je iz godine u godinu privlačila sve veći broj sudionika i budući da su sudionici plesne smotre i likovnih radova pristigli iz raznih dijelova Hrvatske, ona 2019. godine izlazi iz okvira slavonskih županija i dostiže državnu razinu.
Protekle, 2020. godine pristigle su 23 koreografije te 258 likovnih radova učenika od 41 mentora iz 23 odgojno-obrazovne ustanove Republike Hrvatske.
Smotra će se i ove godine održati na sljedeći način: na internetskoj stranici https://veseliritampokreta2.weebly.com/ bit će postavljene plesne videosnimke i fotografije likovnih radova. Tako će na jednome mjestu biti objedinjena oba područja smotre. Kako prijave budu pristizale, uradci će biti postavljani na stranicu. Povjerenstvo će nakon isteka roka za prijavu pregledati sve pristigle likovne radove i odlučiti o onima koji će biti nagrađeni. Rezultati će biti javno objavljeni na mrežnim stranicama
http://os-ladimirevci.skole.hr/ i na već navedenoj stranici ovogodišnje smotre.
VAŽNA NAPOMENA: Mentori su prije slanja prijave dužni prikupiti Suglasnost roditelja/zakonskog skrbnika svakog sudionika. Slanjem prijave potvrđujete da imate prikupljene Suglasnosti. Podaci o sudionicima koristit će se u svrhu sudjelovanja na smotri, obavijesti o rezultatima, virtualne izložbe učeničkih radova, objave u medijima i promotivne svrhe.
Rok za slanje uradaka je 23. travnja 2021. godine do 23.59 sati.
Objava najuspješnijih likovnih radova uslijedit će na sam Međunarodni dan plesa, 29. travnja 2021. godine na već navedenoj internetskoj stranici Smotre. Svi prijavljeni plesni i likovni mentori dobit će zahvalnicu za sudjelovanje na Smotri.

NAČIN PRIJAVE

PLESNA SMOTRA:
1. Objaviti video plesne koreografije djece vrtićke dobi, učenika od 1. do 8. razreda osnovnih škola ili članova plesnih udruga na platformi YouTube;
2. Poslati poveznicu na objavljeni video na sljedeći e-mail: veseli.ritam.pokreta@gmail.com;
3. Uz poveznicu je potrebno poslati sljedeće podatke: razred i naziv škole ili naziv plesne udruge/skupine, ime i prezime mentora, adresa škole ili plesne udruge, kontakt telefonski broj i naziv skladbe uz koju se koreografija izvodi.

LIKOVNI NATJEČAJ:
1. Poslati fotografiju ili sken likovnog rada koji je dijete naslikalo na sljedeći e-mail: veseli.ritam.pokreta@gmail.com;
2. Uz fotografiju/sken potrebno je poslati i sljedeće podatke: ime i prezime djeteta, razred, ime i prezime mentora, adresa škole i kontakt telefonski broj;
3. Pri stvaranju likovnog rada treba se slijediti tema "Ples, radost, zdravlje", likovna područja su crtanje, slikanje i grafika, a likovna tehnička sredstva su po izboru.


"Ples je stoga ljekovita snaga dostupna svima!" (Gladys Faith Agulhas)

PODIJELI!