Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo predao povjereniku prijedlog Odluke o financiranju nužnih rashoda i izdataka


09.03.2021.

Gradonačelnik Matko Šutalo, temeljem zakonskih ovlasti početkom siječnja donio je Odluku o financiranju nužnih rashoda i izdataka. Imenovanjem povjerenika Vlade Republike Hrvatske umjesto Gradskog vijeća obaveza gradonačelnika jest povjereniku predati prijedlog nove odluke što je danas i učinjeno.

Gradonačelnik je Odlukom obuhvatio sve što je mogao u zakonskim okvirima kako za grad i građane ne bi nastala nepopravljiva šteta. Posebno naglašavamo da su odlukom gradonačelnika obuhvaćeni svi projekti koji su u provedbi, financiranje programa pronatalitetnih i demografskih mjera, između ostalog i sufinanciranje cijene privatnog i gradskog vrtića te dio socijalnog programa, ali i pomoć učenicima, studentima i umirovljenicima te udrugama i vatrogascima.

„Unatoč činjenici da su valpovački HDZ i njihovi koalicijski partneri neizglasavanjem proračuna zakočili rad gradske uprave, a javnosti je poznato da već duže vrijeme pokušavaju izazvati krizu vlasti, mi nastavljamo raditi i dat ćemo sve od sebe da Grad i dalje koliko toliko normalno funkcionira te da naši sugrađani ne osjete posljedice njihove neodgovorne politike.“ – rekao je u svom obraćanju javnosti gradonačelnik Šutalo.

Podsjetimo, na sjednici održanoj dana 28. prosinca 2020.g. vijećnici HDZ-a Dejan Pisačić, Željko Varžić, Ivana Bagarić, Vitomir Matoković, Spomenka Stanić, Branko Markota i Jozo Piškorjanac te njihovi koalicijski partneri Jozo Bogdanović, Stanko Milošević i Marko Tomoković nisu usvojili prijedlog proračuna gradonačelnika Matka Šutala za 2021.g. niti su prihvatili gradonačelnikov prijedlog za donošenjem Odluke o privremenom financiranju na sjednici koja je održana online 30. prosinca 2020.g. i time su doveli u pitanje financiranje udruga, vrtića, vatrogasaca te nastavak realizacije svih projekata koji su od velike važnosti za naš grad i građane.

Ovakvim činom doveli su do raspuštanja Gradskog vijeća umjesto kojeg je Vlada Republike Hrvatske imenovala povjerenika. Drugim riječima – sami su sebe smijenili, dok gradonačelnik, njegovi zamjenici i suradnici i dalje ostaju u gradu i rade svoj posao kao i do sada.

Izvor: Ured gradonačelnika

*Originalni tekst i Odluke potražite OVDJE

PODIJELI!