Izložba: “I TATA JE VAŽAN”

13.04.2021.

Dječji kreativni centar DOKKICA i Grad Valpovo organizirali su u utorka, 13. travnja 2021. godine otvorenje izložbe promotivnih plakata “I TATA JE VAŽAN”. Njome se želi promovirati aktivno očinstvo u lokalnoj zajednici. Izložba je dio istoimenog projekta kojim se promiče aktivna uloga oca u obitelji i odgoju djeteta na području Osječko-baranjske županije, a DOKKICA ga provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Predsjednica DOKKICE i voditeljica projekta Ines Novak naglasila je kako se projekt provodi već treću godinu zaredom te da se vremena mijenjaju i da se očevi sve aktivnije uključuju u odgoj djece te provode dosta svog slobodnog vremena sa svojom djecom.

“Ova izložba može biti dobar medij za promišljanje svima onima koji budu prolazili pored nje. Kažu da ideja nastaje u sekundi. Isto tako i nova spoznaja, pa se nadamo da će građani Valpova, dok budu u šetnji, gledajući ove plakate, ne samo razmišljati o tome koliko je doista važna uloga oca, nego i sami u svojim obiteljima probati promijeniti obrasce i uvjeriti se u to koliko je zapravo dobro biti uključen u odgoj svoje djece”, poručila je Novak.

O važnosti sudjelovanja očeva u odgoju djece posvjedočio je i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, koji je također naglasio dobru suradnju Grada i DOKKICE.

“Ovo je četvrta godina kako surađujemo na nekoliko projekata. Ugledavši se na DOKKICU u pogledu odgoja mladih i djece i čuvanju njihovih prava, Grad Valpovo je protekle godine pokrenuo projekt “Društveni centar Valpovo” kroz koji ćemo promovirati prava djece, mladih, ali jednako tako i osoba s invaliditetom. Ovom izložbom želimo prezentirati mladim roditeljima ulogu očeva u odgoju njihove djece. Djeca su naša slika i prilika i ono što je najvažnije jest da uvijek budemo uz njih jer će i oni kada budemo stariji zasigurno biti uz nas”, rekao je Šutalo.

U sklopu izložbe predstavljen je i kratki edukativno-promotivni video o važnosti aktivne uloge oca u obitelji te online priručnik „Uloga oca u odgoju“ koje je izradila Andrea Žulj, magistra psihologije, voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje u DOKKICI. I priručnik i video dostupni su za pregled na stranici dokkica.hr.

PODIJELI!