Predstavljeni projekti za poticanje i razvoja gospodarstva Grada Valpova

21.04.2021.

U Poduzetničkom inkubatoru Grada Valpova u srijedu, 21. travnja 2021. godine održana je početna konferencija projekta “Izgradnja prometne infrastrukture i javne rasvjete u Zoni malog gospodarstva II Grada Valpova”. Uz taj, predstavljena su i još dva značajna projekta: “Izgradnja Valpovačkog poduzetničkog centra” i „Agropark – izgradnja poduzetničke infrastrukture“. Kroz sva tri projekta omogućit će se bolji uvjeti poduzetnicima za poslovanje na području Grada.

“Gledamo da kao Grad stvaramo osnovne uvjete za razvoj poduzetništva i poljoprivrede na području našega grada i vjerujem da u tome uspijevamo jer Zonu nismo ni završili, a već imamo dobru popunjenost. Imamo dva inkubatora koja radimo u suradnji sa strukom. Gledamo da spajamo znanost i poduzetništvo u cilju razvoja naše sredine”, poručio je gradonačelnik Valpova Matko Šutalo. Dodao je kako će Valpovo biti jedini grad u Slavoniji koji će imati tri inkubatora, sva tri rađena u suradnji sa strukom, te da će, nada se, i drugi poželjeti doći živjeti u Valpovo.

Projekte je detaljnije predstavio direktor Valpovačkog poduzetničkog centra Vanja Miličević. Ujedno je okupljenim poduzetnicima predstavio i pojasnio natječaj „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”.

Očekivani završetak radova na projektu “Izgradnja prometne infrastrukture i javne rasvjete u Zoni malog gospodarstva II Grada Valpova” je u mjesecu prosincu ove godine te će, nakon završetka, poduzetnicima moći biti ponuđeno 18 novih parcela.

PODIJELI!