VALPOVO SLAVI DAN 107. BRIGADE HRVATSKE VOJSKE

 28.06.2021.28. lipnja 1991. godine uslijed pogoršane sigurnosne situacije u Republici Hrvatskoj tadašnji ministar obrane general – pukovnik Martin Špegelj izdao je tadašnjem Sekretarijatu za narodnu obranu općine Valpovo zapovijed o mobilizaciji 107. brigade Zbora narodne garde koja zapovijed je i više nego uspješno izvršena. Naime, pozivu se odazvalo više od 98% vojnih obveznika tako da je tim danom 107. brigada HV zaživjela i aktivno se uključila u obranu suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske.

Početkom srpnja 2018.g. gradonačelnik Matko Šutalo podnio je Gradskom vijeću prijedlog odluke o proglašenju Dana 107. brigade HV i vijeće je na sjednici održanoj 19. srpnja 2018. jednoglasno prihvatilo njegov prijedlog.

„Smatram da ne moram podsjećati na sve ono što 107. brigada HV znači za Valpovo i sve nas. Samim spomenom Vukova s Drave svi znaju da se radi o valpovačkoj herojskoj 107. i da ona predstavlja sve branitelje, policajce, pripadnike narodne zaštite i sve ostale koji su branili Valpovštinu i Miholjštinu odnosno istok Hrvatske onda kada je bilo najpotrebnije. Naša brigada sudjelovala je u brojnim akcijama i odazivala se zapovijedima Glavnog stožera HV kad god i gdje god je zatrebalo. Ponosni smo na vas i nećemo vas zaboraviti!

Naša obveza je da učimo svoje sinove i kćeri ljubavi prema domovini, naša je obveza da zajedno čuvamo spomen na naše heroje koji su nas branili i čuvali bez kalkulacija ne očekujući ništa zauzvrat i bez kojih vjerujem da nas danas ne bi bilo stoga još jednom hvala od srca svima vama koji ste dali i najmanji doprinos tome da imamo Hrvatsku!

Poštovani hrvatski branitelji od srca Vam čestitam Dan 107. brigade Hrvatske vojske!“ – poruka je gradonačelnika Matka Šutala.Ured gradonačelnika 

PODIJELI!