Zvono inclusive – pomoć u učenju za učenike osnovnih škola

05.03.2021.Ove godine, u siječnju, započela je provedba dvogodišnjeg programa Zvono inclusive. Program je započeo 1. siječnja 2021. godine i trajat će sve do 31. prosinca 2022. godine.

Riječ je o programu u kojem je u dvije godine planirano provođenje raznih aktivnosti, edukacija i radionica na temu volonterstva, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života kroz promoviranje volonterstva na području Valpova i Belišća. Program je započeo lokalni volonterski centar Zvono, a osim Grada Valpova, partneri su još i Grad Belišće, Osnovne škole Valpovo, Belišće i Ladimirevci te Centar za socijalnu skrb Valpovo.

Jedna od prvih aktivnosti koja je u tijeku je pomoć u učenju za učenike osnovnih škola kroz koju volonteri pružaju pomoć učenicima pri pisanju zadaće i pripremanju za testove u prostorijama Udruge.

Ovim putem želimo upoznati sve naše učenike s područja Valpova i prigradskih naselja s mogućnosti besplatne pomoći u učenju, ukoliko im je potrebna. Grad Valpovo će kao partner na ovome projektu osigurati prostor i to u maloj dvorani u Centru kulture (za učenike iz Valpova) ili u Društvenom domu (za učenike iz prigradskih naselja). Instrukcije su moguće iz svih predmeta u koliko se pokaže interes, a broj prijavljene djece je neograničen.

Zainteresirani roditelji mogu se javiti zamjenici gradonačelnika Ani Brajnović na 031/656-219 ili izravno udruzi Zvono na broj 031/662-535. 

Izvor: grad Valpovo

PODIJELI!